The Sims 4 – transinkluderande?

Jag har spelat The Sim sen första spelet släpptes. Vi fick det på en klädaffär när familjen handlade över en viss summa, och jag minns hur alla syskon stod bakom mor medan hon försökte fundera ut hur spelet fungerade, och vi alla kommer med förslag och tips och tankar tills det blir alldeles för mycket.

 

Troligen har jag spelat Sims mer än något annat spel, och jag har spelat MYCKET genom mitt liv.
Jag har så många berättelser om hur NPC:s (non playable characters, icke spelbara karaktärer) agerat, hur mina simmar levt och dött, vad de själva valt och vad jag tvingat dem till, och så mycket mer.

 

Men ju längre in i spelet jag kom, desto mer betydande blev tillhörighet, och personlig utveckling för mina simmar. Trean är det sista spel jag spelat, och ju mer informerad jag blev gällande trans/genus, desto mer frustrerad blev jag över det överdrivna gränserna mellan de binära könen.
Jag försökte aktivt skapa transkaraktärer, eller könlösa simmar, men rent spelmekaniskt är inte det möjligt.
Och när jag sen fick prova fyran hos en kusin, och insåg att det spelet var ännu mer binärt… det var inte värt det längre.
Jag har spelat nästan allt. Alla berättelser, alla familjer, alla expansioner, och nu när jag vill utöka och uppgradera mina berättelser och individer, så är det inte möjligt? Var finns då charmen med att fortsätta spela?

 

thesims4trans02Och som en blixt från klar himmel, för mig som är helt bortkopplad från Sims-communityn sen flera år tillbaka, kommer nyheten att en patch kommer ta bort det binära systemet när en skapar simmar.
Du kommer kunna skapa vilka slags karaktärer du vill, utan begränsningar, i Sims 4 från och med nu.
Och jag är helt lyrisk.
Det här är allt jag velat ha i ett Sims-spel, i något spel över huvud taget, och nu är det faktiskt möjligt?!
Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse, och baserat på vad jag ser gällande valmöjligheterna som nu finns, har de verkligen gjort det rätt. De har verkligen förstått, och gett oss möjligheten att skapa de individer vi önskar.
Utan binära begränsningar.

 

Och det är helt otroligt underbart.

 

//NeverBeenACorpse, som kanske inte skriver på ett tag nu p.g.a nya spelmöjligheter.

 

Sín Wellroth Lång

Similar Posts

2 thoughts on “The Sims 4 – transinkluderande?

  1. Helt klart framgång! När jag satt med Sims 1 som yngre så började jag med de färdiga ”Roomies”, och upplevde någonting som jag direkt gillade. De pratade med varandra, två tjejer, och trots att jag inte flirtade, inte kramade överdrivet eller så, så blev de kära i varandra. Jag blev förvånad men glad som en liten unga kan bli, men eftersom Sims ofta handlar om att testa gränser (tortera sina simmar och döda dem har väl alla gjort) så antar jag att jag tänkte annorlunda när jag fick se den kärleken som kunde finnas där jag inte ens försökt tvinga fram det.

    Tyvärr blev ju Sims 1 rätt trist i det långa längd som den ändå höll och jag tyckte att det blev rörigt med expansioner och så vidare. När tvåan kom så var inte den typen av spel intressant för mig längre, men nu har jag upptäckt 4:an och det är skönt att det går att göra karaktärer på helt andra sätt!

  2. Åh! Jag spelade det igår kväll, och även om det fortfarande fanns en del begränsningar så var det så skönt! SÅ SKÖNT! De karaktärer jag skapat innan i försök att göra dem neutrois eller agender har ju alltid ändå varit binära på något sätt. Men nu funkar det! JAG ÄR SÅ LYCKLIG!

Kommentera